نشست فارسی‌آموزان مرکز آموزش زبان‌فارسی دانشگاه علامه‌طباطبائی با حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی

۰۶ شهریور ۱۳۹۸ | ۰۴:۳۰ کد : ۹۴۹۷ خبر روز
تعداد بازدید:۸۴۷
جمعی از استادان ازبکستانی و فارسی آموزان در قالب مدرسه تابستانی مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان دانشگاه علامه طباطبائی(آزفا) با حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی دیدار و گفت و گو کردند.
نشست فارسی‌آموزان مرکز آموزش زبان‌فارسی دانشگاه علامه‌طباطبائی با حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی

 

سلیمی در نشست با فارس‌آموزان خارجی:

زبان‌فارسی مجموعه‌ای از فرهنگ، دانش و زیبایی‌هاست/ آمادۀ تاسیس مرکز فعالیت‌های دانشگاهی مشترک با دانشگاه‌های ازبکستان هستیم.  

در این نشست، سلیمی در سخنانی بیان کرد: این حضور شما در ایران می‌تواند به عنوان قدم نخست از جهت باز شدن ارتباط میان دانشگاه‌های ایران و ازبکستان باشد. امیدوارم این دوره زمینه‌ای برای تکرار همنشینی ما با استادان و دانشجویانی که علاقه‌مند به یادگیری زبان فارسی هستند، شود.

او ادامه داد: پیوندهای تاریخی ایران با ازبکستان و ترکیه  به قدری زیاد و نزدیک است که از دیدگاه من مرزهای سیاسی نمی‌تواند این پیوندها را از یکدیگر جدا کند.

سلیمی افزود: ممکن است مرزهای سیاسی ما از یکدیگر جدا باشند ولی فرهنگ، اندیشه و زیبایی شناسی ما به یکدیگر پیوند خورده است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی گفت که دیپلماسی کشورهایمان ممکن است دچار فراز و فرود شود ولی پیوندهای فرهنگی مانند یک درخت بزرگ تناور است که ریشه دارد و با این فراز فرودها از بین نمی‌رود و همین که شما اینجا هستید نشانۀ این است که ریشه پیوندها همچنان ادامه خواهد داشت و ملت های ما و فرهنگ های ما همچنان با یکدیگر به کنش و واکنش خواهند پرداخت.

وی اظهار کرد: ما در ایران در عرصه اندیشه چه ایرانی باشیم چه نباشیم به زبان فارسی به عنوان ابزاری برای ارتباط نگاه نمی‌کنیم، بلکه یک فرهنگ، دانش و مجموعه‌ای از زیبایی‌ها است. مفاهیمی در عالم اندیشه است که بدون زبان فارسی نمی‌توان به آن ها دست پیدا کرد.

سلیمی خاطرنشان کرد: به دنیا و ارز‌ش‌های مولانا و بخش مهمی از آثار بشریت در آثار  فردوسی بدون زبان فارسی دست پیدا نخواهیم کرد. من معتقدم زبان فارسی زبان «عشق و محبت ناب» است.

او ادامه داد: ما اگر تلاش می‌کنیم زبان فارسی را گسترش بدهیم  فقط به علت اینکه زبان اول کشورمان است، نیست بلکه ما می‌خواهیم اندیشه، فرهنگ و ارزش‌های نهفته درون این زبان را گسترش دهیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی تاکید کرد: ما در دنیایی قرار گرفته‌ایم که فرهنگ‌ها دائماً در حال تبادل نظر هستند ولی زبان فارسی، هنوز به آن جایگاهی که شایسته آن است، نرسیده است. به همین دلیل دانشگاه علامه طباطبائی که  بزرگترین و تنها دانشگاه دولتی حوزۀ علوم انسانی و علوم اجتماعی در ایران است تلاش دارد سهمی را در گسترش زبان فارسی ایفا کند.

وی گفت: ما تلاش می‌کنیم زبان فارسی را به صورت تخصصی گسترش دهیم و معتقد هستیم هر استاد زبان فارسی نمی تواند معلم خوبی برای زبان فارسی باشد، متخصص خوبی هست ولی آموزگار خوبی ممکن است نباشد. این یک تخصص خاص است و بنیانگذار این تخصص در ایران  «دانشگاه علامه طباطبائی» بوده است. همچنین دکتر صحرایی از بنیان گذاران آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان هستند و به همین علت هم در مرکز آموزش زبان فارسی در این دانشگاه افرادی که حاضر می‌شوند در زمان کوتاه‌تر با عمق بیشتر و با روش کارآمدتری می‌توانند فارسی را یاد بگیرند

او گفت: به همین دلیل است که ما با بنیاد سعدی که مسئولیت گسترش و آموزش زبان فارسی را در جهان دارد ارتباط همکاری نزدیکی داریم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه بیان کرد: ما به شما شرکت کنندگان در این دوره ها فقط به عنوان فارسی آموز نگاه نمی کنیم، بلکه استادان و دانشجویان این جمع به نوعی جزو همکاران ما محسوب می‌شوید.

در ادامه سلیمی برای آشنایی بیشتر زبان آموزان با دانشگاه علامه طباطبائی به معرفی این دانشگاه پرداخت و بیان کرد: دانشگاه علامه طباطبائی بعد از دانشگا تهران از لحاظ تعداد دانشجو و استاد، بزرگترین دانشگاه دولتی است. تخصص‌های بسیار متنوعی در این دانشگاه وجود دارد که نمونه‌های این را در دانشگاه‌های دیگر ایران، شاید سخت پیدا شود. به طور مثال دانشگاه علامه طباطبائی تنها دانشگاه دولتی است که دانشکدۀ تخصصی ارتباطات دارد. ما در برخی حوزه‌های مدیریت مثل مدیریت تکنولوژی و مدیریت آموزشی تقریباً یگانه دانشگاه کشور هستیم و اگر در دانشگاه‌های دیگر هم این رشته‌ها وجود دارد، دنباله رویی از رشتۀ ما هست.

او در ادامه بیان کرد: در حوزۀ مطالعات اقتصادی مکتبی که در دانشگاه علامه طباطبائی شکل گرفته، مکتب خاص این دانشگاه است و سعی می‌کند بین علم اقتصاد و عدالت اقتصادی همخوانی و همبستگی ایجاد کند. در حوزۀ مطالعات حقوقی دانشگاه ما یک دانشگاه پیشتاز است. به طور مثال در حوزه حقوق نفت و گاز ما تنها دانشگاهی هستیم که در سطح دکتری دروس خود را ارائه می کنیم.

در ادامه معرفی دانشگاه، سلیمی اظهار کرد: دانشگاه علامه طباطبائی از طرف سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) یک موسسۀ آموزشی دارد که در آن به زبان انگلیسی رشته‌های مرتبط با بیمه و مطالعات منطقه‌ای ارائه می‌شود و دانشجوهای مختلفی از کشورهای عضو سازمان اکو در این دانشکده مشغول تحصیل هستند.

وی اظهار کرد: ما بسیار مشتاقیم که با دانشگاه‌های کشور ازبکستان همکاری کنیم  و جای دانشگاه های این کشور در روابط دانشگاهی ما خالی است. در حالی که بخشی از فرهنگ، تاریخ و میراث ما مشترک است و در حوزۀ ادبیات فارسی ما اعلام آمادگی می کنیم و مشتاقیم که فارسی آموزان، استادان و حتی دانشجویان رشته‌های دیگر به ایران بیایند و در کارگاه ها و فعالیت‌های مختلف ما شرکت کنند و ما هم دانشجویانمان را برای فعالیت‌های علمی به ازبکستان اعزام کنیم.

سلیمی در پایان با اشاره به اینکه این دانشگاه آمادگی تاسیس مرکز فعالیت‌های دانشگاهی مشترک با کشور ازبکستان را دارد، گفت: با تاسیس این مرکز مشترک می‌توان به طور دائم در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی فعالیت داشت و سمینار های مشترکی داشته باشیم تا استادان ایرانی و ازبکستانی  بتوانند همدیگر را بیشتر ببینند و اگر اختلاف نظری دارند بتوانند با یکدیگر بحث و گفت و گو کنند. زیرا ما فکر می کنیم هیچ دو دانشمندی نیستند که با یکدیگر اتفاق نظر داشته باشند و دانشگاهیان ابزار گفت و گو دارند. این بحث‌ها آنان را به سمت «اندیشه مشترک» می کشاند و باعث می شود نقص‌های خود را درک کنند و اندیشه‌های طرف مقابلشان را درک کنند. امیدوارم زمینۀ همکاری‌های مستمر آغاز شود.

 

 

 

کلیدواژه‌ها: دومین مدرسه تابستانی مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه علامه طباطبائی، دانشجویان و اساتید کشور ازبکستان


نظر شما :